Asbest in muren

Asbest in muren

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Door de goede eigenschappen van asbest ziet u het eigenlijk overal wel terugkomen. Tenminste in tal van bouwmaterialen. Het is goed om te weten of dit ook bij uw muren in uw woning of uw bedrijfspand het geval is. Het is belangrijk om een asbestinventarisatie te doen van uw woning op asbest. Kijk hier verder dan alleen naar asbest in de muren. Ontdek hoe u het asbest kunt verwijderen. Tenminste als het niet direct schadelijk is voor uw gezondheid en het ook aangetroffen is in de muren.

Waar kan asbest nog meer zitten?

Aangezien asbest veelvuldig in cement is verwerkt kunt u het naast in de muren ook in de vloeren en het plafond aantreffen. Ook is er veel asbest gebruikt voor isolatiemateriaal. Het is goed om te zien welke verschillende materialen gemaakt zijn in combinatie met asbest. Zo ziet u vaak spuitasbest wat veel in staalconstructies is gebruikt. Ook is het zo dat er veel asbest verf, asbest isolatie, asbestplaten en natuurlijk ook asbest golfplaten gebruikt zijn.

Waar te beginnen met asbest in de muur?

Als u verwacht dat u asbest in uw muur hebt dan is het slim om eerst een inventarisatie uit te laten voeren. Als hieruit blijkt dat u inderdaad asbest in de muren hebt is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Deze kan u precies aanraden en adviseren wat u het beste kunt doen.

Asbest saneren

Als u asbest in de woning hebt dan is het belangrijk om hier zo snel als mogelijk afscheid van te nemen. Zeker als het een gevaar oplevert voor uw gezondheid. Dit kan vooral komen doordat het asbest open en bloot ligt en er gemakkelijk stofdeeltjes kan afgeven. Als het bijvoorbeeld om asbest golfplaten gaat dan is het slim om het zo snel als mogelijk te saneren. Hierna is het dan ook mogelijk om weer in een gezonde omgeving te leven.

Wie gaat het asbest saneren?

Als u het asbest hebt aangetroffen en besloten hebt om het te gaan saneren dan is het natuurlijk belangrijk om te ontdekken en te weten wie dit voor u kan gaan doen. Het is slim om te kijken welke mogelijkheden er zijn om het asbest op de beste manier te verwijderen en ook weg te halen. Het is tevens slim om te kijken of er een garantie afgegeven wordt op het werk en hoe het asbest wordt afgevoerd. Tenminste als u een specialist gaat inschakelen voor het asbest saneren.

Wat kost het asbest saneren?

Als u het asbest gaat saneren dan is het belangrijk om ook te weten wat de kosten zijn. Hiervoor is het belangrijk om meerdere offertes op te vragen. U kunt dan niet alleen de kosten en de prijzen van het asbest saneren door de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, maar natuurlijk ook de kwaliteit van hun werk. Vervolgens kunt u een goede keuze maken voor een bedrijf welke het asbest zal gaan verwijderen of saneren.

Bronnen:

> Rijksoverheid
> Arboportaal asbest
> Asbest verwijderen
> Atlasleefomgeving