Diensten

Diensten

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Een metselaar kan u helpen met uw metselwerk en biedt verschillende diensten aan. Omdat elke opdracht anders is wordt er veelal een andere combinatie van diensten geleverd door de vakman. Een metselaar kan u daarom meer informatie en advies over de werkzaamheden die bij u thuis of op kantoor gaan plaats vinden geven. Een metselaar kan opvoegen, muren metselen en u helpen met gevelbekleding.

Metselen

Metselen of metselwerk is het op elkaar stapelen van stenen of steenblokken en deze tussen de ruimtes voorzien van specie of speciale lijm. Een muur of schoorsteen wordt laag voor laag op elkaar gestapeld. Al zo een 3000 jaar geleden werd deze manier gebruikt door bijvoorbeeld de oude Egyptenaren en later de Romeinen. Het idee van het op elkaar stapelen van stenen is zo populair geworden omdat de stenen dankzij zwaartekracht een zeer sterk geheel kunnen worden. Kijk ook op pagina metselen.

Bij het metselen moeten de ruimtes tussen de stenen maar ook randen goed gevuld worden. Hier wordt mortel, metselspecie of een ander soort mengsel voor gebruikt. Dit is afhankelijk van de situatie, zoals het soort steen, het bouwwerk, de kosten ed.. Metselen is dus meer dan alleen het op elkaar stapelen van stenen en is er vakmanschap voor vereist. Daarom is het wellicht verstandig om een betrouwbare metselaar met verstand van kennis in te schakelen.

Voegen opvullen

Na het metselen en het openen van de voegen met een troffel zullen deze gevuld moeten worden met een ander soort specie. Hierdoor wordt het geheel waterdicht en is dan bestand tegen weersinvloeden. De voegen kunnen op verschillende manieren opgeleverd worden zoals, een platte, geborstelde of gekamde voeg. De prijzen verschillen echter. Dit heeft meer te maken met de smaak van de bewoner en kunnen de voegen naar wens opgeleverd worden. Een metselaar kan u verschillende voorbeelden laten zien en kunt u zelf bepalen welke soort u mooi vindt. Het type voegwerk is bepalend voor het eindresultaat en zal een esthetische waarde hebben. Bekijk pagina opvoegen.

Lijmen

Als er een binnenmuur gebouwd moet worden zal er veelal lijm gebruikt worden om de stenen aan elkaar te binden. Er worden dan geen bakstenen gebruikt maar bijvoorbeeld witte kalkzandsteen in grote blokken. Ook hier is het verstandig om te kijken wat uw opties zijn en wat nodig is voor de oplevering van uw project. Een metselaar kan u hierbij helpen.

Metselaar offertes

Als u wilt weten wat een metselaar precies voor u kan betekenen is het handig om te kijken naar de prijzen bij verschillende metselaarsbedrijven. Zo kunt u het aanbod vergelijken en een betere keuze maken. Ga hiervoor naar pagina metselaar offertes.

Kijk ook op de volgende pagina’s:

Metselaar
Steenhouwers
Muurreiniging
Metselaar gezocht
Metselaar inhuren
Tarieven
Offertes