Branchevereniging

Branchevereniging

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

In de metselbranche is de Aannemersvereniging Metselwerken (AVM) de branchevereniging voor metselaarsbedrijven. Volgens de website: De AVM zet zich in voor het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van haar leden in de ruimste zin van het woord. Deze organisatie behartigd de belangen van de leden en zijn voornamelijk de betrouwbare metselaars bij deze organisatie aangesloten. De organisatie heeft een geschillencommissie voor consumenten en de leden als er onenigheden zijn over het werk dat opgeleverd is. Een bedrijf dat bij de AVM is aangesloten maakt kenbaar dat het kwaliteit van het werk belangrijk vindt. Zo een metselaar kan zich erkende metselaar noemen.

Periodieke controles

Een metselaar die lid is van de AVM zal van tijd tot tijd getoetst worden en zal er bekeken worden of het bedrijf nog steeds volgens de algemene procedures werkt. Deze controles zorgen ervoor dat een bedrijf over een lange periode op dezelfde manier blijft werken en kan de kwaliteit van het werk gewaarborgd blijven.

Garanties en kwaliteit

De controles worden uitgevoerd omdat het er voor zorgt dat de kwaliteit in de branche hoog blijft. Ook stelt de organisatie regels op en heeft een algemene gedragscode. Dit zorgt er weer voor dat de branche kan professionaliseren en kunnen bedrijven goede kwaliteit leveren. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een bedrijf dat bij deze organisatie of bij een van de vele andere organisaties (zoals een branchevereniging voor aannemers of gevelwerkers) is aangesloten. Daarnaast staan sommige organisaties garant voor consumenten en zullen bij een faillissement van een metselaar het werk overnemen en uitlaten voeren door een ander lid. Zo zit u dus nooit met een half voltooide klus. Ook geven bedrijven garanties op het werk volgens de richtlijnen van deze brancheorganisatie. Deze garanties bieden zekerheid en geven een goed gevoel. Kijk ook op pagina metselaar gezocht.

Rijksoverheid.nl

Bedrijven en consumenten kunnen ook de website van de Rijksoverheid raadplegen voor meer informatie over het beroep van metselaar. Ga hiervoor naar Rijksoverheid.nl.

Specialisten vergelijken

Vergelijk gevelwerkers door offertes op te vragen. U kunt zo een goed beeld van de markt krijgen en kiezen voor het beste aanbod. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Ga naar pagina offertes metselaar.

Kijk ook op een van deze pagina’s:

Metselwerk
Diensten
Muur metselen
Opvoegen
Gevelbekleding
Prijzen
Offertes