Opvoegen

Opvoegen

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Voor metselwerk wordt er mortel gebruikt om bakstenen, natuurstenen of een ander blok materiaal te stapelen. Mortel dient als een scheiding tussen de stenen zodat deze uit elkaar blijven en om eventuele onregelmatigheden in de lagen weg te werken. Het is de zwaartekracht van de aarde dat de stenen bij elkaar houdt en niet per se het mortel. Zodra stenen op elkaar gestapeld worden zijn deze uitermate geschikt om een sterke muur te bouwen.

Het opvoegen van de stenen zal ervoor zorgen dat het mortel niet zo snel verouderd door erosie of slijtage en kan een muur nog langer mee. Het opvoegen is het toevoegen van een andere mortel mix in de voegen van de muur. Deze voegen moeten eerst gemaakt worden waarvoor een metselaar een troffel gebruikt. Er is dan een ruimte aan de buitenkant van de voegen; een soort van leegte. Zie: muur metselen.

Opvoegen is eenvoudig werk

Het opvoegen van de muren na het opstapelen van de stenen is relatief eenvoudig. Echter is het wel arbeidsintensief. Het kost namelijk best veel tijd om de horizontale en verticale voegen op te vullen met een speciale specie. Het materiaal is relatief goedkoop, maar kan het opvoegen zoals gezegd veel tijd kosten. Aangezien een metselaar met uurtarieven werkt kan het dus best prijzig worden. Daarom is het verstandig om de tarieven van verschillende bedrijven te vergelijken. Dan is het namelijk mogelijk om voor het beste aanbod te kiezen. Zie ook metselaar gezocht.

Waarom is opvoegen belangrijk?

Om de structuur van een muur te behouden is het opvoegen noodzakelijk. Zo voorkomt u problemen of scheuren in de toekomst en kunnen de muren nog langer meegaan. Het mortel kan door de weersomstandigheden uitzetten of de kwaliteit verliezen. Daarom wordt er een opvoeglaag tussen de mortel en de buitenlucht aangebracht. Zo wordt schade aan de interne structuur van de muren aanzienlijk verkleint. Zie ook pagina muurreiniging en steenhouwers.

Opvoegen kan veel geld kosten!

Het opvoegen van uw muren kan in sommige gevallen veel geld kosten. Omdat het werk arbeidsintensief is is het verstandig om hier rekening mee te houden. Het grote deel van het werk zal uit het met een troffel overtollig voegspecie uit de voegen halen bestaan, zodat er later een ander voegmateriaal ingezet kan worden. Dit biedt bescherming en zorgt er voor dat er geen water in het mortel kan komen. Juist omdat het veel werk is kan het veel gaan kosten. Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel tijd er nodig is en wat de prijzen zijn. Maak daarom goede afspraken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Zie pagina prijzen metselaars.

Vergelijk de tarieven!

Het is verstandig om de tarieven te vergelijken omdat zoals eerder beschreven het opvoegen van de muren veel geld kan kosten. Door te kiezen voor het goedkoopste of beste aanbod kunt u een hoop geld besparen. Met onze offerte service komt u vrijblijvend in contact met metselaars en gevelwerkers. Zie metselaar offertes.

Kijk ook op deze pagina’s:

Metselaar
Diensten
Muur metselen
Gevelbekleding
Branchevereniging
Steenhouwers
Muurreiniging
Offerte