Gevelrenovatie en vochtbestrijding

Gevelrenovatie en vochtbestrijding

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Het blijkt dat slechts de helft van de gevels van woningen in Nederland goed geïsoleerd zijn. Ook hebben veel woningen last van vochtige muren en is vochtbestrijding nodig. Het is dan ook raadzaam om uw eigen gevel eens grondig te inspecteren, om erachter te komen of de isolatie in orde is. Gevelisolatie maar ook spouwmuurisolatie heeft een aantal belangrijke voordelen. Hieronder worden deze voordelen nader toegelicht.

Kostenbesparing op energie

Een belangrijk voordeel van een goed geïsoleerde gevel is de vermindering van warmteverlies in uw woning. Hierdoor hoeft u minder hard te stoken en treedt er een noemenswaardige daling in het gasverbruik op. Wanneer u kiest voor gevelisolatie, levert dat een gemiddelde energiebesparing op van 10% tot 15%. Dat maakt gevelisolatie een van de meest rendabele isolatievormen.

Milieu

Met gevelisolatie bewijst u het milieu een goede dienst. U verbruikt minder gas wat een gunstig effect heeft op de hoeveelheid broeikasgassen en luchtvervuiling.

Comfort

Dankzij gevelisolatie zal uw woning minder vochtig worden, en u zult tegelijkertijd minder tocht ervaren. Daarnaast heeft u minder last van koude muren. Uw woonplezier wordt dus simpelweg verhoogd doordat uw huis behaaglijker aanvoelt via een betere verdeling van de warmte.

Geluidswerend effect

Dankzij het isoleren van de gevel zult u beduidend minder herrie van buitenaf ervaren. Welk isolatiemateriaal u ook kiest, het heeft een geluidswereld alsook geluidsabsorberend effect. Een niet te onderschatten voordeel dat u wellicht pas écht opmerkt wanneer uw gevel daadwerkelijk is geïsoleerd.

Subsidie

Allereerst kunt u subsidie aanvragen voor het inwinnen van advies omtrent gevelisolatie. U zult zich dan wel moeten wenden tot een gecertificeerd adviesbureau. Daarnaast is de BTW op gevelisolatie slechts 6%, mits uw woning ouder is dan 2 jaar. Voorts zijn er enkele subsidiepotjes op lokaal en provinciaal niveau. Het kan zijn dat er bij uw gemeente of provincie nog ondersteunende subsidieregelingen bestaan. U doet er dus verstandig aan dit na te vragen bij uw lokale overheid.

Vochtbestrijder

In huis kunt u tal van vochtproblemen hebben, wat erg vervelend kan zijn. Het is dan slim om een vochtbestrijder in de arm te nemen. Een vochtbestrijder kan de problemen snel en vakkundig verhelpen. En door het verdwijnen van vochtproblemen is het mogelijk om de stookkosten te verlagen. Hierdoor verdient de vochtbestrijder zijn eigen kosten weer terug. Daarnaast voorkomt het grote reparaties aan de woning. Een vochtige muur kan namelijk veel meer smeer en ander vuil aantrekken waardoor de gevel slechter wordt. En dat moet u natuurlijk voorkomen.

Vochtproblemen in de kelder

Als u een kelder hebt dan kunnen daar vochtproblemen ontstaan. In de kelder is het vaak al wat vochtiger. Echter kunt u door opstijgend bodemwater snel last krijgen van vochtproblemen. Ook is het mogelijk om op andere manieren last te krijgen van vochtproblemen in de kelder. Een vochtbestrijder kan u hier gelukkig goed bij helpen. Op verschillende manieren is het mogelijk om vochtproblemen te bestrijden.

Condens problemen bestrijden in uw huis

Naast opstijgend vocht kunt u ook last hebben van condensatie in uw woning. Het kan zijn dat de afzuiging in de badkamer of in de keuken niet voldoende is. Hierdoor blijft er dan water staan van kookvocht of van het douchen. Een vochtbestrijder zal met u gaan kijken hoe de ventilatie in de woning verbeterd kan worden. Hierdoor voorkom je condensatieproblemen.

De kruipruimte en vocht!

Ook vanuit de kruipruimte kan er vocht de woning in komen. Soms is de ventilatie niet voldoende in de kruipruimte of hebt u veel last van opstijgend vocht. Er zijn tal van mogelijkheden om dit te verhelpen. Een vochtbestrijder kent alle kneepjes van het vak en zal u precies kunnen vertellen wat er allemaal nodig is.

De binnenmuren en de buitenmuren

Het is goed om ook naar de muren te kijken in je huis. Sommige muren laten het vocht door of zijn aan de buitenkant erg smerig, waardoor ze vuil vasthouden. Het is dan goed om de gevels te laten reinigen. Hierdoor is het mogelijk om de vochtproblemen te voorkomen.

Voordelen bodemisolatie

Het isoleren van de bodem van uw kruipruimte levert een aantal belangrijke voordelen op. Hieronder worden de belangrijkste voordelen besproken.

– Minder vochtige woning

Als gevolg van de bodemisolatie zult u minder last hebben van optrekkend vocht, waardoor u simpelweg een drogere en daardoor meer comfortabele woning zult ervaren. Ook schimmels en muffe luchtjes zullen minder snel de kans krijg om zich te manifesteren.

– Besparing op stookkosten

Een droger huis warmt sneller op dan een vochtig huis. Dit betekent een besparing op energie. Daarnaast zal uw begane vloer minder koude afstralen, waardoor uw huis minder sterk hoeft te worden opgewarmd.

– Waardebehoud van de woning

Door de kruipruimte isolatie worden vloeren en balken minder snel aangetast door schimmels of houtrot. Zelfs wanneer er water in uw kruipruimte komt te staan, blijft de isolatie zijn werk doen. Hierdoor blijft de constructie van uw woning behouden.

– Gezondheid

Als gevolg van de kruipruimte heeft u dus een drogere woning. Dit is een voordeel voor uw gezondheid, want vocht kan leiden tot allergische reacties. Ook mensen die kampen met reuma of astma zullen voordeel genieten van een gedegen bodemisolatie. Tenslotte blijkt huisstofmijt in drogere woningen minder vaak voor te komen.

– Milieu en asbest

Doordat u als gevolg van het kruipruimte isoleren minder energie zult verbruiken, is uw woning minder belastend voor het milieu. Pas ook op voor asbest. Dit asbest dient op een veilige manier volgens de SC-530 verwijderd te worden.

Overige voordelen

Naast voornoemde voordelen zijn er nog enkele andere voordelen die vermeldenswaardig zijn. Zo is het isolatiemateriaal duurzaam, makkelijk afbreekbaar en brandveilig. Daarnaast betaalt u geen 21% maar 6% BTW, en verdient u na verloop van tijd door energiebesparing uw investering weer terug. Tenslotte is het isoleren van uw kruipruimte geen enorme klus. Binnen een halve dag is het werk meestal wel gedaan.