Gevelbekleding

Gevelbekleding

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Er worden veel verschillende soorten stenen en andere materialen gebruikt voor het bekleden van een gevel. Elk soort heeft zo verschillende voordelen en nadelen en is geschikt voor het gebruik in vloeren, muren, tegels of de gevel als gevelbekleding. Leisteen tegels zijn gemaakt van leem en klei, met een soortgelijke samenstelling als zandsteen. Leisteen is perfect voor toepassingen in vloeren en dakbedekking.

Kalksteen kan ook worden gebruikt voor vloeren en wandtegels en is verkrijgbaar in verschillende dichtheid en hardheid. Travertijn is een minder bekend gesteente uit lagen van calciet en heeft een natuurlijke honingraatstructuur. En is een zeer sterke steensoort, die perfect in standaard maat tegels worden gesneden. Marmer is perfect voor de badkamer en keuken, die door enorme hitte en druk is ontstaan in de aardlagen. Graniet is een harde steen en is perfect voor vloeren met veel voetverkeer zoals gangen en keukens.

Steenbekleding

Gevelbekleding geeft een gevel de uitstraling van een natuurstenen gebouw zonder dat de kosten en de tijd geïnvesteerd is in het leggen van meestal kleine stukjes steen. Dit betekent dus dat er een decoratief laag op de gevel geplakt wordt zodat het lijkt of er daadwerkelijk natuurstenen of ander materiaal gebruikt is. Daarnaast kan stenen bekleding zelfs worden gebruikt in het interieur, zoals steen beklede muren of als vloeren.

Maar de bekleding van open haarden is waarschijnlijk de meest voorkomende manier om stenen bekleding voor binnen te gebruiken. Gevelbekleding is veel lichter dan het gebruik van echte stenen en kan meestal veilig gebruikt worden voor bestaande structuren, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het extra gewicht. Bouwen met steenfineer is aanzienlijk duurder dan het gebruik van steeneffect bekleding, het is echter wel meer authentiek, maar de meeste mensen zullen niet in staat zijn om het verschil te zien.