Prijzen en kosten

Prijzen en kosten

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Een metselaar vraagt een bepaalde prijs per m2 dat hij of zij afwerkt. Per m2 betaalt u zo een €20 euro tot €30 euro. Of kan een metselaar een uurtarief hanteren en vraagt dan zo een €40 euro tot €45 euro per uur. Echter is de prijs afhankelijk van het soort materiaal dat gebruikt gaat worden zoals voegspecie, de soort bakstenen (gewicht), het type bouwwerk en nog een aantal andere factoren.

Tip: laat specialisten u een exacte prijsopgave toesturen; vraag gevelrenovatie offertes op.

Waaruit bestaan de kosten?

De prijzen voor het inhuren van een metselaar bestaan uit een aantal componenten:

  • uurloon; het tarief dat u per uur moet betalen
  • materiaal; kosten voor mortel, stenen en ander materiaal
  • overige kosten; zoals voorrijkosten, voorbereidend werk, advieskosten ed.

Meerdere metselaars tegelijkertijd

Ook kunt u kiezen om meerdere metselaars tegelijkertijd in te schakelen, zodat het werk nog sneller opgeleverd kan worden. Vooral als er veel stenen gelegd moet worden en het muuroppervlak groot is is het verstandig om te kiezen voor meerdere vakmannen. Zij kunnen elkaar helpen en kan er veel sneller stenen gelegd worden. Zo kan één vakman voorbereidend werk doen en een ander gaan metselen. In dit geval zal de prijs die u betaalt hoger zijn, maar is dit toch wel een ideale manier van werken in bepaalde situaties.

Vooral als een muur complex is (of zoals eerder aangegeven; een groot oppervlak heeft) is het belangrijk dat de muur zo snel mogelijk gebouwd wordt zodat het kan rusten en het mortel goed kan uitdrogen. De stenen zullen uiteindelijk op een permanente manier op elkaar liggen en kan daarom na het metselen nog een klein beetje bewegen. Dit heeft nadelen en moet er hier in sommige situaties rekening mee gehouden worden. Zie: metselaar gezocht.

Exacte prijzen voor uw opdracht weten?

Wilt u de exacte prijzen voor uw klus weten? Dan kunt u met onze offerte service in contact komen met vakmannen die u graag verder helpen. Zo kunt u het aanbod vergelijken en kiezen voor de beste gevelwerker. En weet u zeker dat uw opdracht goed uitgevoerd wordt. Vergelijk meerdere specialisten op de offerte pagina.

Kijk op de volgende pagina’s:

Metselaar
Diensten
Metselen
Opvoegen
Muurreiniging
Metselaar gezocht
Metselaar inhuren
Offertes