Steenhouder

Steenhouder

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Een steenhouder is een vakman dat rotsblokken en andere gesteente in mooie vormen kan slaan of deze gebruiksklaar maken voor de bouw. Steenhouwers kunnen werken aan verschillende bouwprojecten, of kunnen zich specialiseren in een bepaald vakgebied. Sommige werken in workshops, snijden stenen en maken hier vormen van voor diverse soorten gebouwen. Deze zogenoemde ‘carvers’ zijn artistieke steenhouwers die stenen snijden in ingewikkelde ontwerpen.

Daarnaast zijn er ook vakmensen die grafstenen, graven en hun inscripties snijden en klaarmaken. Historische steenhouwers hebben in de bouw veel van ’s werelds bekendste monumenten, kathedralen, bouwwerken ed. opgeleverd, zoals bijvoorbeeld de Taj Mahal, Paaseiland standbeelden, de Egyptische piramiden, het Parthenon en de Stonehenge. En werken steenhouwers met allerlei soorten steen zoals graniet, leisteen, kalksteen en zandsteen. Zie ook pagina metselwerk en metselaar inhuren.

Wat kost het inhuren van een metselaar?

Op pagina offertes aanvragen kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes opvragen bij metselaars. Zo kunt u het aanbod vergelijken en een betere keuze maken. Omdat er duizenden metselaars in Nederland actief zijn heeft u veel keuze. U hoeft dus geen gehaaste beslissing te maken. Neem uw tijd en kies een bedrijf dat u echt goed van dienst kan zijn. Wij helpen u hierbij; ga naar offertes metselaar.

Kijk ook op de volgende pagina’s:

Metselen algemene informatie
Diensten
Muur metselen
Opvoegen
Gevelbekleding
Branchevereniging
Prijzen
Offertes aanvragen