Steenreiniging

Steenreiniging

Prijzen vergelijken loont! Vraag gratis tot 4 offertes aan
Het is verstandig om eerst het aanbod van gevelspecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Vroeger waren er niet altijd goede reinigingstechnieken omdat de specificaties en het controlemechanisme niet altijd in orde waren. Daarom hadden sommige apparaten te weinig of te veel druk en werden stenen niet goed gereinigd of liepen schade op. Tegenwoordig ligt dat anders en zijn er veel bedrijven die u hierbij kunnen helpen en wordt er in het bijzonder voldoende rekening gehouden met de relatieve gevoeligheid van natuursteen.

Manieren van reiniging

Vervuiling van het muuroppervlak is complex en kan worden veroorzaakt door bacteriën, algen, schimmels of korstmossen. Twee populaire methoden van reiniging zijn goedgekeurd door verschillende partijen in de industrie. De belangrijkste methode omvat borstelen, wrijven, wassen en stomen van de gevel. Chemische werkwijzen kunnen worden toegepast waarbij vloeistoffen of alkaline behandeling, zuurbehandeling of organische oplosmiddelen worden ingezet. Het is afhankelijk van het onderliggend metselwerk of gesteente dat bepaald hoe snel en eenvoudig de gevel gereinigd kan worden. De nieuwste technieken zijn onder meer lasertechnologie, ultrasone apparatuur, warmte lansen, gips inversie of het gebruik van speciale bacteriën. Echter zijn niet alle behandelingen geschikt voor verschillende soorten materialen en moet er goed nagedacht worden bij de beslissing van het kiezen van de reinigingsmethode om het risico van eventuele schade aan de stenen te minimaliseren.

Professionele schoonmakers

Professionele schoonmakers zullen warm water gebruiken welke helpt om een ​​groot deel van de stof en vuil los te weken zodat er met minder druk een deel van dit stof en vuil verwijderd kan worden. Er wordt extra aandacht besteed aan stenen gebouwen, stenen gevels en alle andere soorten baksteen, kalksteen, zandsteen of beton en is het doel om schade aan de structuur te voorkomen. Schoonmakers en gevelreinigingsbedrijven bieden een scala aan diensten, waaronder het schoonmaken van gebouwen, het schoonmaken van muren, reinig van de bestrating, opritten & terras schoonmaken, reinigen van monumenten, standbeelden en monumenten, baksteen & blok schoonmaken, hogedrukreiniging en algen verwijderen.

Gevelreinigers vergelijken?

U kunt bekijken of het mogelijk is om gevelreiniging uit te laten voeren. Een specialist kan met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger of een ander apparaat uw gevels en muren schoonmaken zodat deze een mooie uitstraling krijgen. Gebruik dit formulier om gratis en vrijblijvend de prijzen van verschillende gevelreinigers te vergelijken.